Zeszyt GASTROnomiczny. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02. Część 1

WSiP

  • Rok wydania: 2023
  • Format: 24.0 x 17.9 cm
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
60,50 PLN
Nasza cena
55,02 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 41,41 zł



Zeszyt GASTROnomiczny to publikacja skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Może też z powodzeniem pomagać w nauce z innych podręczników. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji gastronomicznej, proces produkcyjny oraz zagadnienia z zakresu przypraw, tłuszczy, warzyw, owoców, przetworów nabiałowych, jaj oraz przetworów zbożowych.

W zeszycie ćwiczeń duży nacisk położony jest na zrozumienie procesów zachodzących w trakcie obróbki żywności, rozpoznawanie poszczególnych surowców. Zeszyt GASTROnomiczny obfituje w ćwiczenia typu: wybór właściwego terminu do uzupełnienia zdania, przyporządkowanie poprawnych nazw do siebie lub / i do ilustracji, ocena prawdziwości zdania i jego ewentualna poprawienie, uzupełnianie tekstu (z podpowiedziami lub bez), krzyżówki. Publikacja zawiera też typowe zadania otwarte, które mają pobudzić kreatywność.

Ponad 300 zdjęć zamieszczonych w zeszycie ćwiczeń znajduje się także pod kodami QR, tak by można je było obejrzeć z bliska, np. na urządzeniu mobilnym. Pod kodami QR zamieszczono także filmy, które mogą urozmaicić naukę. Po każdym dziale znajduje się podsumowanie, zawierające diagram i / lub grę typu memory. Wszystkie karty do poszczególnych gier z zeszytu ćwiczeń można połączyć w jedną dużą rozgrywkę.


Szczegóły

Tytuł: Zeszyt GASTROnomiczny. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02. Część 1
Autor: praca zbiorowa
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302211515
Rok wydania: 2023
Format: 24.0 x 17.9 cm

Recenzje