Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne

Rea

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 22.6 x 16.4 cm
  • Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
34,90 PLN
Nasza cena
22,65 PLN
Oszczędzasz 36%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowo smakować mogą również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa, sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze! Jeśli dotychczas sądziliście, że wędzić można tylko w wędzarni, macie teraz szansę zmienić zdanie. Na grillu, w woku, w wędzarni stołowej, pod kloszem do wędzenia, w piekarniku albo w puszce po ciastkach – Cosima Bellersen Quirini, autorka niniejszego poradnika, prezentuje cały wachlarz różnych metod wędzenia tym, którzy nie boją się eksperymentować.
  • Na czym polega wędzenie na zimno, na ciepło i na gorąco?
  • Jak wędzić, co wędzić i w czym wędzić?
  • Ponad 200 wyjątkowych i sprawdzonych przepisów na znakomite wędzonki.
Czas na wędzarniczą kuchenną rewolucję!

Szczegóły

Tytuł: Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne
Autor: Cosima Bellersen Quirini
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379932825
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Urszula Szymanderska, Sergiusz Lipnicki
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 144
Format: 22.6 x 16.4 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.414 kg

Recenzje