Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej

Wolters Kluwer

  • Rok wydania: 2022
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
173,90 PLN
Nasza cena
158,06 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 119,99 zł



W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory. W opracowaniu autor omawia w szczególności: ? oznaczenia jakościowe kulinariów; ? wynalazki kulinarne; ? znaki towarowe w obszarze kulinariów; ? możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy. Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa.

Producent:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:

Podmiot odpowiedzialny:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:


Szczegóły

Tytuł: Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
Autor: Piotr Ślęzak
Wydawnictwo: Wolters Kluwer
ISBN: 9788382862799
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 324
Oprawa: Twarda

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: