Podróż to nie tylko przygoda, poznawanie odległych zakątków Ziemi i lokalnych osobliwości. To także okazja do odkrywanie kulinarnych stron świata. Po powrocie z wakacji wraz ze wspomnieniami napływają aromaty, smaki i kolory potraw – mniej lub bardziej egzotycznych, prostych i wyrafinowanych, a przede wszystkim smacznych. Aby przenieść się do ulubionych miejsc i poczuć klimat wakacji, można wyczarować zapamiętane smaki we własnej kuchni. Kuchnia wegańska.
Smaki świata to kulinarne wspomnienia z dalekich podróży. Większość tradycyjnej kuchni opiera się na mięsie, jajach i produktach mlecznych, założeniem tej książki jest natomiast poszukiwanie i odnajdywanie charakterystycznych smaków w ich wegańskich wersjach. W prezentowanych przepisach wszystkie produkty pochodzenia zwierzęce mają swe roślinne zamienniki, a dzięki aromatycznym przyprawom przyrządzane przysmaki smakują tak, jak te oryginalne, zapamiętane.
Smaki świata to kulinarne wspomnienia z dalekich podróży. Większość tradycyjnej kuchni opiera się na mięsie, jajach i produktach mlecznych, założeniem tej książki jest natomiast poszukiwanie i odnajdywanie charakterystycznych smaków w ich wegańskich wersjach. W prezentowanych przepisach wszystkie produkty pochodzenia zwierzęce mają swe roślinne zamienniki, a dzięki aromatycznym przyprawom przyrządzane przysmaki smakują tak, jak te oryginalne, zapamiętane.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia wegańska. Smaki świataAutor: Małgorzata Górnikowska
Wydawnictwo: SBM
Kod paskowy: 9788382226027
ISBN: 978-83-8222-602-7
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 192
Format: 16.5 x 24 cm
Oprawa: twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Stewia 151 słodkich przepisów bez cukru
EscapeMagazine.pl
Lato Na Ulicy Czereśniowej
Dwie Siostry
Wegańskie desery
SBM
Pyszne smoothies z warzyw
Olesiejuk
Bosh!
Studio Koloru