Książeczka ze znanej już i cenionej serii "Dietetyk Lech Tkaczyk poleca", tym razem poświęcona kuchni mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania "pańskie" - bardziej współczesne, urozmaicone "miejskimi nowinkami". Okrasiła to - jak na dobrą gaździnę przystało - nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół, Diecie Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka i ziołowej przyprawie "Góralska". Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli więc chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po Kuchnią góralską z przyprawami leczącymi.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia góralska z przyprawami leczącymiAutor: Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawnictwo: Astrum
Seria: DIETA
Kod paskowy: 9788372771278
ISBN: 8372771278
Języki: polski
Rok wydania: 2003
Ilość stron: 136
Format: 15x20cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.185 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zimna góra
Świat Książki
Zmatrwienie Anatola
Nasza Księgarnia
Nefropatia cukrzycowa
VIA MEDICA
Kalendarz 2007. Tewo Introkal
Bellona
Daleko czy blisko
Literatura