Co zrobić by ze zwykłego tortu, ciasta czy tarty wyczarować prawdziwe dzieło sztuki? I jak dekorować, by każdy kawałek słodkości wydawał się jeszcze smaczniejszy?Autorka krok po kroku pokazuje jak dekorować torty, ciasta, tarty i inne wypieki na różne okazje – te najbardziej uroczyste, takie jak ślub czy chrzest, a także na te bardziej codzienne, jak urodziny i imieniny. Nie zabrakło też inspiracji na Dzień Matki, walentynki czy Halloween. Autorka daje szczegółowe wskazówki, jak przygotować ozdoby z masy cukrowej, izomlatu, marcepanu, żelatyny czy czekolady oraz jak złożyć tort, wytynkować jego poszczególne warstwy, a następnie misternie ozdobić. Podpowiada też jak we własnej kuchni urządzić pracownię zdobniczą z prawdziwego zdarzenia oraz podaje sprawdzone przepisy na różne okoliczności. Całość jest ilustrowana zdjęciami, na których pokazane są etapy dekorowania oraz gotowe realizacje.
Producent:
Wydawnictwo SBM Sp. z o.o.
Sułkowskiego 2/2
01-602 Warszawa (Polska)
tel: 22 403 48 06
email: sbm@wydawnictwo-sbm.pl
Szczegóły
Tytuł: Zdobienie kulinarne. Ciasta, torty, tartyAutor: Klaudia Puchałka
Wydawnictwo: SBM
Kod paskowy: 9788382226126
ISBN: 978-83-8222-612-6
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 192
Format: 16.5 x 24.0 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mała architektura
Multico
Samochody świata
Fenix
Polska Wojny, bitwy i powstania
Arystoteles
Wiklina w ogrodzie
Multico
Najlepsze sałatki Beaty
Martel
Pory roku na talerzu
Bernardinum
Jak zaprojektować ogród marzeń
Multico
Kultowe motocykle
Horyzonty
Władcy Polski
Rytm