JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.
WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.
WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.
Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej. Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy.
- Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem?
- Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino?
- Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu?
- Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo?
- Czy gnocchi można jeść również na deser?
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.
ul. Kościuszki 37
30-105 Kraków (Polska)
tel: 12 61 99 500
email: sekretariat@znak.com.pl
Szczegóły
Tytuł: Italia na talerzuAutor: Francois-Regis Gaudry
Wydawnictwo: Znak Koncept
Seria: Na talerzu
ISBN: 9788324083497
Tłumacz: Weksej Aleksandra
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 464
Format: 24.0 x 32.8 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Jadłonomia po polsku
Marginesy
Nocny powrót
Amber
W amoku
Amber
Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień
Znak JednymSłowem
Kolacje
Znak Koncept
Mediterranea. Kuchnia słońca. Przepisy śródziemnomorskie
Wielka Litera
Kolacja ze śniadaniem. Przepisy na idealną randkę
Znak Literanova
5 składników po śródziemnomorsku
Insignis