Kuchnia indyjska odzwierciedla 8000-letnią historię różnych grup i kultur wchodzących w interakcje z subkontynentem indyjskim, co prowadzi do różnorodności smaków i kuchni regionalnych występujących we współczesnych Indiach. Biorąc też pod uwagę różnorodność gleby, klimatu, kultury, grup etnicznych i zawodów, kuchnie te są bardzo zróżnicowane i wykorzystują lokalnie dostępne przyprawy, zioła, warzywa i owoce. Orientalne przyprawy uatrakcyjniają dania kuchni indyjskiej i dodają im smaku. Warto więc, abyśmy i my zaczęli z dobrodziejstw i bogactwa natury korzystać! A od kogo się uczyć, jeśli nie od najlepszych?
Producent:
Wydawnictwo Astrum
ul. Norwida 19/6
50-374 Wrocław (PL)
tel: 733468895
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia indyjskaAutor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788367250269
Rok wydania: 2022


