Bez marnowania. Kuchnia zero waste

RM

  • Rok wydania: 2022
  • Format: 16.5 x 23.5 cm
  • Oprawa: Broszurowa
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2024-11-04)
Sugerowana cena
49,99 PLN
Nasza cena
40,25 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 32,25 zł

Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej.

Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.

Anna Lesz – filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego Zjem Cie. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus czekoladowy.

Szczegóły

Tytuł: Bez marnowania. Kuchnia zero waste
Autor: Anna Lena Lesz
Wydawnictwo: RM
Kod paskowy: 9788381516228
ISBN: 978-83-8151-622-8
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 280
Format: 16.5 x 23.5 cm
Oprawa: Broszurowa

Recenzje