Ateny do zjedzenia

Buchmann

  • Rok wydania: 2022
  • Format: 21.0x27.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
1 - 2 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
99,99 PLN
Nasza cena
66,24 PLN
Oszczędzasz 34%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 64,50 zł



Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia” – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy. To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim – o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce.

Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w „Kukbuku”, „Podróżach”, „Twoim Stylu” i „Magazynie Wino”. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.

Szczegóły

Tytuł: Ateny do zjedzenia
Autor: Kieżun Bartek
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788383181882
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 288
Format: 21.0x27.0cm
Oprawa: Twarda

Recenzje