Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to unikatowe połączenie praktycznej wiedzy kulinarnej z ciekawostkami pozwalającymi poznać i odczuć różnorodny klimat i tradycje kuchni każdego z 25 krajów świata. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów wybranego kraju, w każdym tomie Czytelnicy poznają także sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej typowe potrawy i przyprawy.
Każdy tom zawiera 5 działów:
Palcem po mapie - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce
Z historią w tle - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach
Na talerzu - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów
Wokół stołu - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych
Przepisy - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Prostota wykonania i znakomity smak potraw każdego z polecanych przepisów są gwarantowane.
Każdy tom zawiera 5 działów:
Palcem po mapie - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce
Z historią w tle - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach
Na talerzu - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów
Wokół stołu - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych
Przepisy - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Prostota wykonania i znakomity smak potraw każdego z polecanych przepisów są gwarantowane.
Szczegóły
Tytuł: Żydowska kuchnia Podróże kulinarnePodtytuł: Tradycje Smaki Potrawy
Autor: Pysiak Krzysztof
Wydawnictwo: New Media Concept
Seria: PODRÓŻE KULINARNE
Kod paskowy: 9788389840684
ISBN: 978-83-89840-68-4
Liczba tomów: 25
Numer tomu: 25
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 144
Format: 24.0x17.0cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Przewodnik inteligentnego snoba
Prószyński i S-ka
Co to jest Biblia
Fundacja Promocji Literatury Chrześcijańskiej
Ogon Ryczypiska
Egmont
Bajki z naklejkami. Jaś i ziarnko fasoli
Book House
Bez amarantów ułańska ballada
Norbertinum