Jest to drugie wydanie książki „Wege. Dieta roślinna w praktyce” – kompleksowego przewodnika po diecie roślinnej, który ułatwia jej wprowadzenie oraz stosowanie. Obecne wydanie zawiera najbardziej aktualne treści na temat bilansowania diet wegetariańskich i jest wzbogacone o nowe rozdziały, odpowiadające na potrzeby osób z chorobami tarczycy, zaburzeniami lipidowymi oraz insulinoopornością i cukrzycą typu 2. Książka napisana została prostym językiem, dzięki czemu zamieszczone w niej treści będą zrozumiałe zarówno dla specjalistów żywienia, jak i tych, którzy nie pracują w tej branży. Niezależnie od tego, czy ktoś jest dietetykiem, czy osobą praktykującą wegetarianizm, dzięki poradnikowi poszerzy swoją wiedzę z zakresu diety roślinnej. Wszystkie informacje i zalecenia zawarte w publikacji są poparte badaniami naukowymi i/lub własnym doświadczeniem Autorki. Co znajdziesz w książce: • Przegląd wiadomości na temat diet roślinnych, ich korzystnych właściwości zdrowotnych oraz informacje o potencjalnych niedoborach i ich skutkach • Jakie znaczenie dla organizmu mają poszczególne składniki odżywcze i gdzie ich szukać w produktach roślinnych • Jak powinny wyglądać prawidłowo zbilansowane posiłki oparte na żywności pochodzenia roślinnego • W jaki sposób bilansować dietę w przypadku dzieci i dorosłych, w tym również kobiet w ciąży, osób starszych oraz aktywnych fizycznie • Praktyczne porady na temat robienia zakupów, komponowania posiłków, odchudzania czy przytycia na diecie roślinnej
Szczegóły
Tytuł: WegePodtytuł: Dieta roslinna w praktyce
Autor: Iwona Kibil
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788301225438
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 420
Format: 16.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.64 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Nowenna i modlitwy do Maryi rozwiązującej węzły
Edycja Świętego Pawła
Ziołowe receptury na zdrowie
Mateusz E. Senderski
Roślinna kuchnia polska
Dwie Siostry
Nowenny i modlitwy do Matki Bożej
Salwator
40 najpiękniejszych nowenn
Promic