Jednym z ważniejszych elementów terapii w stwardnieniu rozsianym jest leczenie dietetyczne, dzięki któremu możemy wpływać na poszczególne objawy towarzyszące chorobie, łagodzić takie dolegliwości, jak: zaparcia, męczliwość, problemy z pęcherzem. Pierwsza cześć teoretyczna zawiera informacje na temat wartości energetycznej produktów spożywczych, a druga omówienie potraw, odpowiednich dla chorych na stwardnienie rozsiane. Odbiorcy: dietetycy, czytelnicy bez przygotowania medycznego.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie w stwardnieniu rozsianymAutor: Pohlau Dieter, Werner Gudrun
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Kod paskowy: 9788320030525
ISBN: 8320030528
Tytuł oryginału: GESUND UND BEWUSST ESSEN BEI MULTIPLER SKLEROSE
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Skalska Maria
Języki: polski
Rok wydania: 2005
Ilość stron: 96
Format: 21x15cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.145 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Od zmarłej księżniczki
Amber
Benito Mussolini... Jakiego nie znamy (Płyta CD)
Audioclub.pl
Spe Salvi Encyklika
Księgarnia ŚW. WOJCIECHA
59 bajek o zwierzętach
Siedmioróg