Shaquille O’Neal uwielbia jedzenie. W zasadzie fani programu Inside the NBA mogą być pewni, że członek Koszykarskiej Galerii Sław opowie swoim współprowadzącym o tym, co dokładnie zjadł na obiad, podczas gdy oni będą analizować sytuacje meczowe.
Miłość Shaqa do jedzenia i rodzinnego gotowania zaczęła kiełkować już w dzieciństwie, kiedy to jeszcze dla niego i trójki rodzeństwa gotowała mama. Wraz z założeniem własnej rodziny, Shaq zaangażował się w budowanie i pielęgnowanie więzi pomiędzy jej członkami poprzez wspólne czerpanie radości z jedzenia. W swojej książce W rodzinnym stylu Shaqa, znany z niepowtarzalnego poczucia humoru sportowiec proponuje nam 80 przepisów, które uświetnią rodzinne posiłki, a także 100 zdjęć, które zaostrzą nasz apetyt. Począwszy od Gofrów ziemniaczanych z nadzieniem, poprzez Makaron z serem w stylu południowo amerykańskim i Grillowane udka z kurczaka z zapiekanką z batatów, aż po Pikantną Jambalayę z klopsikami Andouille - każdą z tych potraw mogą z łatwością przygotować domowi zapracowani kucharze i dostarczyć ją na stół tuż po zakończonym treningu swoich dzieci lub gdy dom jest pełen gości pragnących wspólnie obejrzeć mecz.
Nawet całkowity nowicjusz bez obaw poradzi sobie z tymi przepisami już przy pierwszym podejściu, a z każdą powtórką będzie mu szło już tylko lepiej. Kiedy talerze po głównym posiłku zostaną już opróżnione, przyjdzie też czas na pudding bananowy (sprawdza się przy każdej okazji!) lub jeden z innych ulubionych deserów rodziny Shaqa. A zatem… do ataku drogi Shaqu… tym razem w kuchni!
***
„Jeśli mam wskazać kolegę z drużyny, którego umiejętności kulinarne zdobyły moje zaufanie, to z pewnością jest nim mój właśnie Shaq! Mogę mu tylko powiedzieć jedno… podaj mi talerz.”
- Dwyane Wade, trzykrotny mistrz NBA
„Shaq zaskoczył mnie swoim ,,Śniadaniem na obiad.’’ Przygotujcie się do tworzenia nowych przysmaków dla rodziny. Te oto proste w przygotowaniu potrawy to same kulinarne pewniaki.
- Carla Hall, autorka książki Carla Hall’s Soul Food
BIOGRAM
Shaquille O’Neal jest jednym z najbardziej utytułowanych sportowców-biznesmenów, którego osiągnięcia na boisku i poza nim przełożyły się na stworzenie poszukiwanej i cenionej przez konsumentów marki handlowej. Jako przedsiębiorca, analityk sportowy, DJ, restaurator i ambasador marki, O’Neal wnosi do każdego ze swoich przedsięwzięć własną mantrę ,,Business of Fun (czerpanie radości z biznesu)’’.
Kariera sportowa piętnastokrotnego uczestnika Meczu Gwiazd NBA trwała prawie dwie dekady i przyniosła mu niezliczone nagrody i wyróżnienia, w tym tytuł Najbardziej Wartościowego Zawodnika NBA, Nagrodę Debiutanta Roku (NBA Rookie of the Year), tytuł czterokrotnego mistrza NBA oraz wyróżnienie z powodu zajęcia pierwszego miejsca na liście nominowanych do Galerii Sław NBA. Obecnie O’Neal jest analitykiem sportowym w nagrodzonym Emmy programie stacji TNT Inside the NBA. O’Neal, który uzyskał stopień doktora z dziedziny zarządzania i edukacji, założył fundację The Shaquille O’Neal Foundation wspierającą młodzież, która czuje się niedoceniona. Ponadto Shaq udziela się społecznie poprzez organizowanie szeregu corocznych programów filantropii, w tym Shaq-to-School, Shaqsgiving i Shaq-a-Claus.
Otwarcie restauracji Big Chicken w Las Vegas jeszcze bardziej umocniła pozycję O’Neala jako odnoszącego sukcesy restauratora. W roku 2015 O’Neal nawiązał współpracę z Authentic Brands Group (ABG), firmą zajmującą się rozwojem marek, marketingiem i rozrywką. Współpraca koncentruje się na zarządzaniu marką O’Neil, zwiększeniu jej wartości na całym świecie oraz budowaniu jego dziedzictwa poprzez projekty w ramach partnerstw strategicznych, które wykorzystują jego niezwykłą osobowość i niesłabnącą popularność.
Współautorką niniejszej książki kucharskiej jest Rachel Holtzman, która wcześniej pracowała jako redaktorka literacka.
Partnerami wykonawczymi szefa kuchni Shaquille O’Neala są Matthew Silverman i Matthew Piekarski.
Zdjęcia do książki wykonała Eva Kolenko, której prace pojawiły się w wielu drukowanych i cyfrowych kampaniach reklamowych, czasopismach i książkach kucharskich. Zajmuje się ona fotografią kulinarną, lifestylową, portretową i podróżniczą. Eva mieszka w San Francisco Bay Area, gdzie również realizuje swoją pasję do ogrodnictwa kuchennego.
Miłość Shaqa do jedzenia i rodzinnego gotowania zaczęła kiełkować już w dzieciństwie, kiedy to jeszcze dla niego i trójki rodzeństwa gotowała mama. Wraz z założeniem własnej rodziny, Shaq zaangażował się w budowanie i pielęgnowanie więzi pomiędzy jej członkami poprzez wspólne czerpanie radości z jedzenia. W swojej książce W rodzinnym stylu Shaqa, znany z niepowtarzalnego poczucia humoru sportowiec proponuje nam 80 przepisów, które uświetnią rodzinne posiłki, a także 100 zdjęć, które zaostrzą nasz apetyt. Począwszy od Gofrów ziemniaczanych z nadzieniem, poprzez Makaron z serem w stylu południowo amerykańskim i Grillowane udka z kurczaka z zapiekanką z batatów, aż po Pikantną Jambalayę z klopsikami Andouille - każdą z tych potraw mogą z łatwością przygotować domowi zapracowani kucharze i dostarczyć ją na stół tuż po zakończonym treningu swoich dzieci lub gdy dom jest pełen gości pragnących wspólnie obejrzeć mecz.
Nawet całkowity nowicjusz bez obaw poradzi sobie z tymi przepisami już przy pierwszym podejściu, a z każdą powtórką będzie mu szło już tylko lepiej. Kiedy talerze po głównym posiłku zostaną już opróżnione, przyjdzie też czas na pudding bananowy (sprawdza się przy każdej okazji!) lub jeden z innych ulubionych deserów rodziny Shaqa. A zatem… do ataku drogi Shaqu… tym razem w kuchni!
***
„Jeśli mam wskazać kolegę z drużyny, którego umiejętności kulinarne zdobyły moje zaufanie, to z pewnością jest nim mój właśnie Shaq! Mogę mu tylko powiedzieć jedno… podaj mi talerz.”
- Dwyane Wade, trzykrotny mistrz NBA
„Shaq zaskoczył mnie swoim ,,Śniadaniem na obiad.’’ Przygotujcie się do tworzenia nowych przysmaków dla rodziny. Te oto proste w przygotowaniu potrawy to same kulinarne pewniaki.
- Carla Hall, autorka książki Carla Hall’s Soul Food
BIOGRAM
Shaquille O’Neal jest jednym z najbardziej utytułowanych sportowców-biznesmenów, którego osiągnięcia na boisku i poza nim przełożyły się na stworzenie poszukiwanej i cenionej przez konsumentów marki handlowej. Jako przedsiębiorca, analityk sportowy, DJ, restaurator i ambasador marki, O’Neal wnosi do każdego ze swoich przedsięwzięć własną mantrę ,,Business of Fun (czerpanie radości z biznesu)’’.
Kariera sportowa piętnastokrotnego uczestnika Meczu Gwiazd NBA trwała prawie dwie dekady i przyniosła mu niezliczone nagrody i wyróżnienia, w tym tytuł Najbardziej Wartościowego Zawodnika NBA, Nagrodę Debiutanta Roku (NBA Rookie of the Year), tytuł czterokrotnego mistrza NBA oraz wyróżnienie z powodu zajęcia pierwszego miejsca na liście nominowanych do Galerii Sław NBA. Obecnie O’Neal jest analitykiem sportowym w nagrodzonym Emmy programie stacji TNT Inside the NBA. O’Neal, który uzyskał stopień doktora z dziedziny zarządzania i edukacji, założył fundację The Shaquille O’Neal Foundation wspierającą młodzież, która czuje się niedoceniona. Ponadto Shaq udziela się społecznie poprzez organizowanie szeregu corocznych programów filantropii, w tym Shaq-to-School, Shaqsgiving i Shaq-a-Claus.
Otwarcie restauracji Big Chicken w Las Vegas jeszcze bardziej umocniła pozycję O’Neala jako odnoszącego sukcesy restauratora. W roku 2015 O’Neal nawiązał współpracę z Authentic Brands Group (ABG), firmą zajmującą się rozwojem marek, marketingiem i rozrywką. Współpraca koncentruje się na zarządzaniu marką O’Neil, zwiększeniu jej wartości na całym świecie oraz budowaniu jego dziedzictwa poprzez projekty w ramach partnerstw strategicznych, które wykorzystują jego niezwykłą osobowość i niesłabnącą popularność.
Współautorką niniejszej książki kucharskiej jest Rachel Holtzman, która wcześniej pracowała jako redaktorka literacka.
Partnerami wykonawczymi szefa kuchni Shaquille O’Neala są Matthew Silverman i Matthew Piekarski.
Zdjęcia do książki wykonała Eva Kolenko, której prace pojawiły się w wielu drukowanych i cyfrowych kampaniach reklamowych, czasopismach i książkach kucharskich. Zajmuje się ona fotografią kulinarną, lifestylową, portretową i podróżniczą. Eva mieszka w San Francisco Bay Area, gdzie również realizuje swoją pasję do ogrodnictwa kuchennego.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
WYDAWNICTWO SQN ROMAN?SKI, KUS?NIERZ, RE?DZIAK SPO?ŁKA KOMANDYTOWA
Huculska 17
30-413 Kraków (Polska)
tel: 668120773
email: biuro@wsqn.pl
Szczegóły
Tytuł: Gotuj i jedz jak Shaq. Mistrzowskie przepisy na nakarmienie rodziny i przyjaciółAutor: Shaquille O'Neal, Rachel Holtzman, Matthew Silverman, Matthew Piekarski
Wydawnictwo: SQN - Sine Qua Non
ISBN: 9788382107395
Tytuł oryginału: Shaq's Family Style: Championship Recipes for Feeding Family and Friends
Tłumacz: Kmieć-Krzewniak Katarzyna
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 240
Format: 20.3 x 25.4 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Nazywam się Vincent van Gogh
Media Rodzina
Mali WIELCY. Frida Kahlo
Smartbooks
Mali WIELCY. Steve Jobs
Smartbooks
Mali WIELCY. Karol Darwin
Smartbooks
Mali WIELCY. Agatha Christie
Smartbooks
Mali WIELCY. John Lennon
Smartbooks
MANGA. Kurs rysunku Delux
K.E. Liber
Mali WIELCY. Matka Teresa
Smart Books
Moc Amelki
Literatura
Mali WIELCY. Królowa Elżbieta
Smart Books