Kolaż kulinarny, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza. W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak łączy jednak w całość przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie nie musi oznaczać godzin spędzonych przy kuchni, nie wymaga też dokładnego przestrzegania cudzych przepisów. Gotowanie to tworzenie i jak każda działalność twórcza wymaga inwencji i odwagi, a odpłaca radością
tworzenia i stworzonym dziełem ? tego autorka próbowała uczyć parę lat temu na łamach Gazety Wyborczej i to próbuje
przekazać w tej książce, która powstała na podstawie felietonów z Gazety.
tworzenia i stworzonym dziełem ? tego autorka próbowała uczyć parę lat temu na łamach Gazety Wyborczej i to próbuje
przekazać w tej książce, która powstała na podstawie felietonów z Gazety.
Szczegóły
Tytuł: Kolaż kulinarny Książka kucharska Perły KacmanAutor: Perła Kacman
Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
Kod paskowy: 9788372436870
ISBN: 978-83-7243-687-0
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 108
Format: 22x22 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Naklejki Wiejskie zwierzęta
Grafag
Śmierć i trochę miłości
W.A.B.
Słownik nazw geograficznych z odmianą i wyrazami pochodnymi
Wydawnictwo Naukowe PWN
Controlling personalny w przedsiębiorstwie
Wolters Kluwer
Arteterapia w medycynie i edukacji
Wydawnictwo Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi