Ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, dziczyzny, drobiu, ryb, owoców morza oraz wegetariańskie.
Nawet w niewielkim mieszkaniu możesz bez trudu przygotować pyszną, zdrową, jedyną w swoim rodzaju kiełbasę, znacznie lepszą od wszystkiego, co kupisz w supermarkecie, a nawet dobrym sklepie. Dwoje specjalistów w tej dziedzinie pokaże ci, jak się do tego zabrać. Nauczysz się przyrządzać aromatyczne hiszpańskie chorizo, czosnkową polską kiełbasę, niepowtarzalną szwedzką kiełbasę ziemniaczaną, bratwurst (kiełbaski, z których słynie Wisconsin) i wiele innych. Znajdują się tu przepisy na tradycyjnie pojmowane kiełbasy, ale też przepisy na kiełbasę z krewetek, raków, homarów, drobiu, oraz kaszanki i kiełbasy wykonane baz użycia osłonki. Znalazł się tu nawet cały rozdział poświęcony kiełbasom wegetariańskim!
Domowy wyrób kiełbas to powrót do wspaniałych kulinarnych tradycji.
Szczegóły
Tytuł: Domowy wyrób kiełbasAutor: Susan Mahnke Peery, Charles Reavis G.
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788372436795
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 258
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.42 kg
Redakcja: Cierkońska Joanna
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pnin
Muza
Ziemiaństwo Wielkopolskie w kręgu
Dolnośląskie
Rozmówki hiszpańskie
Krakowskie Wydawnictwo Naukowe Spółka Jawna
Góry na niebie
Stron 2
Elektroniczna księga wieczysta
LexisNexis
Sławni europejczycy
Egmont
Dom Ctulhu
Vis-a-Vis Etiuda
Gra anioła
Muza
Wielka księga eksperymentów
E. JARMOŁKIEWICZ