Buła i przyjaciele. Dupki, piętki i słodkie okruszki
Proste przepisy bez wyrabiania

Wielka Litera

  • Rok wydania: 2023
  • Format: 19.0x23.9cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
79,99 PLN
Nasza cena
57,98 PLN
Oszczędzasz 28%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 49,54 zł



Z tą książką pieczenie stanie się chlebem powszednim! Czy wiesz, że można piec bez wyrabiania, bez specjalnego sprzętu oraz doświadczenia i w ten sposób wypełnić dom najpiękniejszym zapachem świata – zapachem świeżo upieczonego chleba?

Po prostu łączysz składniki, odstawiasz do wyrośnięcia, formujesz i hyc do pieca. I co najważniejsze – ta technika opracowana przez norweską gwiazdę kulinarną nadaje się do wszystkich rodzajów wypieków: od pulchnych bułeczek cynamonowych, po pizzę z chrupiącą skórką i wspaniały świeży chleb.

Znajdziesz tu ponad 100 sprawdzonych przepisów, na widok których dosłownie cieknie ślinka. W tym patenty na drugie życie czerstwego pieczywa i kilka pomysłów na ulubione smarowidła do chleba. A wszystko przepełnione kwintesencją norweskości, czyli pomysłami, jak nie utrudniać sobie życia, aby było przyjemne i smaczne.

Ina-Janine Johnsen jest najbardziej znana jako autorka bloga Mat pa Bordet (Podano do stołu). To tam profesjonalna szefowa kuchni od ponad 10 lat dzieli się przepisami, które są uwielbiane w całej Skandynawii. Opublikowała już kilka bestsellerowych książek kucharskich i codziennie inspiruje ponad 100 tysięcy obserwujących na Instagramie.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wielka Litera sp. z o.o.
Wiertnicza 36
02-952 Warszawa (Polska)
tel: +22 252 47 52
email: dystrybucja@wielkalitera.pl


Szczegóły

Tytuł: Buła i przyjaciele. Dupki, piętki i słodkie okruszki
Podtytuł: Proste przepisy bez wyrabiania
Autor: Ina-Janine Johnsen
Wydawnictwo: Wielka Litera
ISBN: 9788380328778
Tytuł oryginału: NO-KNED BAKING / Eltefri bakst
Tłumacz: Hopfer-Gilles Marta
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 280
Format: 19.0x23.9cm
Oprawa: Twarda

Recenzje