Z tą książką pieczenie stanie się chlebem powszednim! Czy wiesz, że można piec bez wyrabiania, bez specjalnego sprzętu oraz doświadczenia i w ten sposób wypełnić dom najpiękniejszym zapachem świata – zapachem świeżo upieczonego chleba?
Po prostu łączysz składniki, odstawiasz do wyrośnięcia, formujesz i hyc do pieca. I co najważniejsze – ta technika opracowana przez norweską gwiazdę kulinarną nadaje się do wszystkich rodzajów wypieków: od pulchnych bułeczek cynamonowych, po pizzę z chrupiącą skórką i wspaniały świeży chleb.
Znajdziesz tu ponad 100 sprawdzonych przepisów, na widok których dosłownie cieknie ślinka. W tym patenty na drugie życie czerstwego pieczywa i kilka pomysłów na ulubione smarowidła do chleba. A wszystko przepełnione kwintesencją norweskości, czyli pomysłami, jak nie utrudniać sobie życia, aby było przyjemne i smaczne.
Ina-Janine Johnsen jest najbardziej znana jako autorka bloga Mat pa Bordet (Podano do stołu). To tam profesjonalna szefowa kuchni od ponad 10 lat dzieli się przepisami, które są uwielbiane w całej Skandynawii. Opublikowała już kilka bestsellerowych książek kucharskich i codziennie inspiruje ponad 100 tysięcy obserwujących na Instagramie.
Po prostu łączysz składniki, odstawiasz do wyrośnięcia, formujesz i hyc do pieca. I co najważniejsze – ta technika opracowana przez norweską gwiazdę kulinarną nadaje się do wszystkich rodzajów wypieków: od pulchnych bułeczek cynamonowych, po pizzę z chrupiącą skórką i wspaniały świeży chleb.
Znajdziesz tu ponad 100 sprawdzonych przepisów, na widok których dosłownie cieknie ślinka. W tym patenty na drugie życie czerstwego pieczywa i kilka pomysłów na ulubione smarowidła do chleba. A wszystko przepełnione kwintesencją norweskości, czyli pomysłami, jak nie utrudniać sobie życia, aby było przyjemne i smaczne.
Ina-Janine Johnsen jest najbardziej znana jako autorka bloga Mat pa Bordet (Podano do stołu). To tam profesjonalna szefowa kuchni od ponad 10 lat dzieli się przepisami, które są uwielbiane w całej Skandynawii. Opublikowała już kilka bestsellerowych książek kucharskich i codziennie inspiruje ponad 100 tysięcy obserwujących na Instagramie.
Kraj produkcji: PL
Producent:
Wielka Litera sp. z o.o.
Wiertnicza 36
02-952 Warszawa (PL)
tel: +22 252 47 52
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Buła i przyjaciele. Dupki, piętki i słodkie okruszki. Proste przepisy bez wyrabianiaAutor: Ina-Janine Johnsen
Wydawnictwo: Wielka Litera
ISBN: 9788380328778
Tytuł oryginału: NO-KNED BAKING / Eltefri bakst
Język oryginału: norweski
Tłumacz: Hopfer-Gilles Marta
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 280
Format: 19.0 x 23.9 cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.76 kg
Kraj produkcji: PL
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Świat mórz i oceanów
Kropka
Ziemniak. Wyznanie miłości
Wielka Litera
Świat gór
Kropka
Zdarzenie 1908
Kultura gniewu
Festiwal
Kultura gniewu
Wielka księga kanapek
Buchmann