Gdy dzień się wydłuża, a niskie zimowe temperatury zastępuje wiosenne ciepło, budzą się w nas nowe siły i pomysły. Cieszą widoki świeżej zieleni, kwitnące sady, kolorowe przydomowe ogródki i… NOWALIJKI. Delikatne szparagi, surowe kalarepki, chrupiące marchewki, słodki jak cukierki groszek wyznaczają smaki wiosny. Gdy dodamy do tego bogactwo kiełków, zielone koktajle na bazie świeżych liści, np. mięty czy szpinaku, sałatki z dodatkiem… CHWASTÓW, to wiosenne menu może zaskoczyć i zadowolić naprawdę każdego.
W kwietniu na straganach pojawia się – do niedawna nieco zapomniany – rabarbar, można od razu włączyć go do swojej diety. A potem… czas na agrest i TRUSKAWKI – niekwestionowany owocowy przebój wiosny. Są dostępne od rana do wieczora, w dni powszednie i świąteczne, na każdym rogu i… bezwzględnie trzeba to wykorzystać.
Zjadać je same na surowo, dodawać do sałatek i koktajli, deserów oraz jako bazę bądź wzbogacenie napojów, kompotów, ciast.
Szczegóły
Tytuł: Dzieci gotują wiosnąAutor: Marzena Wieczorek
Wydawnictwo: Demart
ISBN: 9788379124671
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 82
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Żenujące życie Lottie Brooks
Znak Emotikon
Dzieci gotują zimą
Demart
Mądra Mysz. Mam przyjaciel śmieciarza
Media Rodzina
Rok w lesie. Robaczki. Książka z okienkami
Nasza Księgarnia