Nasza kucharska książka jest pretekstem do kulinarnej wędrówki po Polsce. W każdym regionie kraju zaskoczy nas bogactwo i różnorodność lokalnej kuchni, używanych przypraw i dodatków. Tradycyjne pieczywa i domowe wędliny, własne przetwory z owoców i warzyw, zawiesiste zupy, pieczone mięsa, grzyby na wiele sposobów no i rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego nalewki owocowe i miody pitne. Przepisy kulinarne zawarte w naszej książce, pozwolą przygotować kilkadziesiąt potraw tradycyjnej kuchni polskiej.
Wersja niemiecka
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo Parma Press Bogna Parma
Al. Piłsudskiego 189b
05-270 Marki (Polska)
tel: 601801788
email: wydawnictwo@parmapress.com.pl
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia Polska wer. niemieckaAutor: Izabella Byszewska, Christian Parma
Wydawnictwo: Parma Press
ISBN: 9788396717306
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 96