To nie jest książka o „ekonomii jedzenia”, ani książka zestawiająca ekonomię i żywność. To książka o globalizacji, zmianach klimatycznych, migracji, niedostatku, automatyzacji i wielu innych istotnych tematach podanych w lekkostrawnej formie. Ha-Joon Chang w inteligentny i zabawny sposób łączy opowieści o kuchni i jedzeniu z ekonomią tak, by ambitne idee ekonomiczne stały się nie tylko zjadliwe, ale nawet smaczne.
Kraj produkcji:
Producent:
Stowarzyszenie im. Stanisława Brzozowskiego Wydawnictwo Krytyki Politycznej
ul. Jasna 10/3
00-013 Warszawa (PL)
tel: 504 640 027
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Ekonomia na talerzuPodtytuł: Głodny ekonomista objaśnia świat
Autor: Chang Ha-Joon
Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
ISBN: 9788367075770
Tytuł oryginału: Edible Economics: A Hungry Economist Explains the World
Tłumacz: Paszkowska Aleksandra
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 320
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kameliowy Sklep Papierniczy
Tajfuny
Ameryczka
Ha!art