To nie jest książka o „ekonomii jedzenia”, ani książka zestawiająca ekonomię i żywność. To książka o globalizacji, zmianach klimatycznych, migracji, niedostatku, automatyzacji i wielu innych istotnych tematach podanych w lekkostrawnej formie. Ha-Joon Chang w inteligentny i zabawny sposób łączy opowieści o kuchni i jedzeniu z ekonomią tak, by ambitne idee ekonomiczne stały się nie tylko zjadliwe, ale nawet smaczne.
Szczegóły
Tytuł: Ekonomia na talerzuPodtytuł: Głodny ekonomista objaśnia świat
Autor: Ha-Joon Chang
Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
ISBN: 9788367075770
Tytuł oryginału: Edible Economics: A Hungry Economist Explains the World
Tłumacz: Paszkowska Aleksandra
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 320
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wędrująca Ziemia
Rebis
Jak człowiek zmienia się w seryjnego mordercę
Feeria Science
Rozgwiazda
Vesper
Japonia utracona
Karakter