Ugryźć świat

G+J RBA

  • Rok wydania: 2008
  • Format: 20.8x24.4cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
89,00 PLN
Nasza cena
23,60 PLN



Podróżować można na wiele sposobów ? zwiedzając egzotyczne kraje lub podziwiając piękno własnej ojczyzny, latając samolotem albo jeżdżąc rowerem, błądząc palcem po mapie i snując marzenia... My proponujemy Państwu niezwykłą podróż kulinarną... Aż 105 osób opowie o swoich ?jedzeniowych? fascynacjach i odkrywaniu smaków.

Dzięki tej kulinarnej podróży dowiemy się:

? co Marcin Prokop sądzi o szaszłyku z psa
? dlaczego Hanna Bakuła spędzała wigilię z Apaczami
? co Olga Bończyk kocha w kuchni toskańskiej
? gdzie świnka morska jest przysmakiem
? co Kevin Aiston jada na śniadanie
? do czego w Kalabrii służy porrón
? co było w dzieciństwie przysmakiem Omeny Mensah
? jakie warzywo zmogło Litwinów na Węgrzech
? co Jacek Hugo-Bader wie o mongolskich frykasach
? jak Szewach Weiss serwuje gęsie pipki
? czy Andrzej Morozowski lubi smażone świerszcze
? po co Magdzie Gessler 340 kawałków sękacza
? ile papryki może zjeść Andrzej Smolik
? jakie odeskie przysmaki poleca Żora Korolyov

A wszystko to pośród smakowitych zdjęć i fantastycznych przepisów...

Po prostu pyszna lektura!

Szczegóły

Tytuł: Ugryźć świat
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: G+J RBA
Seria: NATIONAL GEOGRAPHIC
Kod paskowy: 9788375960037
ISBN: 978-83-7596-003-7
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 623
Format: 20.8x24.4cm
Oprawa: Twarda
Waga: 2.15 kg

Recenzje