O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pozycja wyjątkowa. W praktyczny sposób opisuje whisky słodową – ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku. David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze trunku odpowiedniego na daną okazję. Przedstawia też ponad 100 wartych uwagi gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi tam ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek! Nowe wydanie to: • przegląd najważniejszych whisky słodowych, • prezentacja destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii – nie tylko ze Szkocji, • informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo RM sp. z o.o.
Mińska 25
03-808 Warszawa (Polska)
tel: 22 870 60 46
email: handlowy@rm.com.pl
Szczegóły
Tytuł: Whisky Leksykon smakoszaAutor: David Wishart
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381516839
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 272
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ciało nie kłamie w.2
Filia
Pięć Stawów
Dom bez adresu
Dom bez adresu
Prószyński i S-ka
Nędza
Pauza
Księga amerykańskich męczenników
Marginesy
Wywrotka
Technok