Żywienie w chorobach nowotworowych

PZWL Wydawnictwo Lekarskie

  • Rok wydania: 2023
  • Format: 20.5x24.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
365,90 PLN
Nasza cena
332,61 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 267,53 zł



Publikacja w 2021 roku została wyróżniona Nagrodą Zespołową I. stopnia Jego Magnificencji Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie –prof. dr. hab. Michała Zasady. Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej. Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym. To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak również dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową.

Szczegóły

Tytuł: Żywienie w chorobach nowotworowych
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788301223304
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 1058
Format: 20.5x24.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 2.18 kg
Redakcja: Szawłowski Andrzej W., Gromadzka-Ostrowska Joanna, Paluszkiewicz Piotr, Słodkowski Maciej, Sobocki Jacek

Recenzje