Publikacja o nowym tytule „Współczesna dietoterapia” to nowa odsłona książki „Dietoterapia”, która cieszy się niesłabnącą popularnością, zarówno wśród studentów kierunków żywieniowych i dietetycznych, jak i innych osób, których kształcenie związane jest z naukami o zdrowiu oraz studentów studiów podyplomowych związanych z poradnictwem dietetycznym. Postęp prac badawczych związanych z dietoprofilaktyką, interwencją dietetyczną w różnych stanach chorobowych, jak i modyfikacją zarówno zaleceń diagnostycznych, jak i standardów opieki w poszczególnych dietozależnych stanach patologicznych i jednostkach chorobowych spowodował potrzebę aktualizacji publikacji. Warto dodać, że w ciągu ostatnich lat ukazało się wiele nowych standardów, wytycznych i raportów dotyczących wpływu diety na występowanie i leczenie wielu chorób, ukazały się nowe zalecenia i normy żywieniowe dla populacji polskiej, co uzasadnia potrzebę aktualizacji wcześniej publikowanych informacji. Książkę dedykujemy osobom zawodowo związanym z nauką o zdrowiu i opieką medyczną, w tym lekarzom, pielęgniarkom, czy fizjoterapeutom ale przede wszystkim studentom dietetyki i kierunków żywieniowych i dietetykom.
Szczegóły
Tytuł: Współczesna dietoterapiaAutor: Ewa Lange, Dariusz Włodarek
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788301227548
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 600
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.99 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Psychologia odżywiania się. Od zdrowych do zaburzonych zachowań żywieniowych
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Krótkie wykłady Fizjologia człowieka
Wydawnictwo Naukowe PWN
Anatomia układu ruchu
Edra Urban & Partner
Anatomia narządów wewnętrznych i układu nerwowego człowieka
Edra Urban & Partner
Rozwój biologiczny człowieka od poczęcia do śmierci
Wydawnictwo Naukowe PWN
Kompleksowa terapia problemów skórnych
Podejście interdyscyplinarne
Podejście interdyscyplinarne
PZWL Wydawnictwo Lekarskie