Organizacja produkcji gastronomicznej HGT.12

WSiP

  • Rok wydania: 2023
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze
Sugerowana cena
82,10 PLN
Nasza cena
74,66 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 65,81 zł



Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: zagadnienia związane z planowaniem produkcji potraw i napojów, w tym zaopatrzenia zakładu gastronomicznego, planowanie żywienia z wykorzystaniem programów komputerowych przy pracy zakładu gastronomicznego.

Omawia także podstawowe metody obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kontrolę stanów magazynowych, zagospodarowanie zwrotów poprodukcyjnych oraz strukturę organizacyjną zakładu gastronomicznego. Duży nacisk kładzie na kontrolę produkcji potraw i napojów, w tym dokładnie omawia systemy GHP, GMP i HACCP. Przedstawia również zasady opracowywania receptur i kart menu oraz przyjazne dla środowiska sposoby zarządzania zakładem gastronomicznym. Publikacja dokładnie opisuje metody kalkulacji cen w zakładach gastronomicznych.

Kolorowe schematy i wyróżnione przykłady pomagają zrozumieć omawiane treści. Po każdym rozdziale znajdują się pytania i polecenia, które sprawdzają stopień opanowania wiedzy. Filmy instruktażowe dostępne pod kodami QR urozmaicą naukę trudniejszych partii materiału, a czytelna szata graficzna uprzyjemni naukę.



Szczegóły

Tytuł: Organizacja produkcji gastronomicznej HGT.12
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302211478
Rok wydania: 2023

Recenzje