Francja na talerzu

Znak Koncept

  • Rok wydania: 2023
  • Format: 24.0 x 32.8 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-05-20)
Sugerowana cena
229,99 PLN
Nasza cena
188,77 PLN
Oszczędzasz 18%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 160,11 zł



VADEMECUM kuchni francuskiej.
Znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?
Kto mieszka w serze casgiu merzu?
Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?
Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?
Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?
Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

350 zagadnień do rozgryzienia,
1250 specjałów do spróbowania,
375 przepisów do przetestowania,
260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,
setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek…

Chcesz gotować jak rodowity Francuz?
Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

Bon appétit!

Szczegóły

Tytuł: Francja na talerzu
Autor: Gaudry Francois-Regis
Wydawnictwo: Znak Koncept
Seria: Na talerzu
Kod paskowy: 9788324094028
ISBN: 978-83-240-9402-8
Tłumacz: Dywan Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 434
Format: 24.0 x 32.8 cm
Oprawa: Twarda

Recenzje