Żywienie dojelitowe i pozajelitowe to kompleksowy przewodnik dla osób pracujących z pacjentami wymagającymi leczenia żywieniowego, zawierający specjalistyczną wiedzę z zakresu żywienia klinicznego. W książce poruszane są najważniejsze aspekty leczenia i profesjonalnego pielęgnowania pacjentów poddawanych terapii żywieniowej, zarówno w warunkach opieki stacjonarnej jak i ambulatoryjnej. Przedstawione są również zagadnienia związane z kwestią finansowania, dokumentowania i rozliczania procedur żywieniowych. Wiedza teoretyczna i empiryczna przekazana przez interdyscyplinarny zespół autorów, reprezentujących kilkanaście ośrodków żywieniowych w Polsce, gwarantuje wieloaspektowe i dogłębne spojrzenie na skomplikowany proces leczenia żywieniowego. Podręcznik dedykujemy pielęgniarkom, studentom pielęgniarstwa, medycyny, dietetyki oraz wszystkim praktykom zainteresowanym leczeniem żywieniowym.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie dojelitowe i pozajelitoweAutor: Lidia Bartoszewska, Krystyna Majewska, Przemysław Matras
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788301231279
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 300
Format: 17.6x25.0cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego
Scientifica
Mianownictwo anatomiczne polsko-angielsko-łacińskie
Edra Urban & Partner