Dziś, kiedy półki sklepowe uginają się pod ciężarem rozmaitych produktów spożywczych, często nie pamiętamy, jakie dobra oferuje nam natura. Dziko rosnące rośliny mogą być nie tylko smacznym i tanim składnikiem potraw, ale również surowcem leczniczym w czystej postaci.
Babka zwyczajna, brzoza, koniczyna, skrzyp i szczaw oraz wiele innych... - na ogół nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak wiele wartościowych składników pokarmowych zawierają powszechnie znane rośliny.
Atlas dostarcza wiedzy o ich występowaniu, rozpoznawaniu, właściwościach i zastosowaniu w kuchni. Cennym uzupełnieniem są przepisy kulinarne.
Producent:
Wydawnictwo SBM Sp. z o.o.
Sułkowskiego 2/2
01-602 Warszawa (PL)
tel: 22 403 48 06
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Atlas dzikich roślin jadalnychPodtytuł: 150 polskich gatunków
Autor: Monika Fijołek
Wydawnictwo: SBM
ISBN: 9788383481005
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 192
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.55 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tożsamość
Bo chcę wiedzieć, co ze mną będzie
Bo chcę wiedzieć, co ze mną będzie
Oficyna Naukowa
Domowe wędliny tradycyjne oraz sous vide
Olesiejuk
Atlas flag
Horyzonty
Survival. Oficjalna instrukcja Armii Amerykańskiej
Znak Literanova










