Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady
słowo/obraz terytoria
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.
Szczegóły
Tytuł: Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykładyAutor: Horace-Napoléon Raisson
Wydawnictwo: słowo/obraz terytoria
ISBN: 9788383250625
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Belaid Krystyna
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 230
Format: 14.0x17.0cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Eliksiry nauki
Przelotne spojrzenia poezją i prozą
Przelotne spojrzenia poezją i prozą
słowo/obraz terytoria
Chłopcy z paranzy
Sonia Draga
Drapieżny pocałunek
Sonia Draga
Czytać między wierszami
słowo/obraz terytoria
Uwięziona
Officyna
Sztuka i Naród (1942-1944)
Instytut Dziedzictwa Myśli Narodowej