Poradnik ślusarza Tradycyjne i nowoczesne technologie

Wydawnictwo Naukowe PWN

  • Rok wydania: 2023
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
129,00 PLN
Nasza cena
127,13 PLN
Oszczędzasz 2%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 113,22 zł



Książka Poradnik ślusarza – tradycyjne i nowoczesne technologieskłada się z 4 części. Część pierwsza, wprowadzająca, zawiera informacje ogólnotechniczne, istotne dla mechaników wszystkich specjalności. Opisane są w niej materiały konstrukcyjne, podstawy rysunku technicznego i podana jest krótka charakterystyka przyrządów pomiarowych oraz zasady tolerancji i pasowań części maszyn. W drugiej części omówione są podstawowe operacje ślusarskie w tradycyjnym ujęciu. W dużym zakresie zostały teżuwzględnione nowoczesne technologie. Część trzecia dotyczy szczególnych przypadków prac i nowych narzędzi, z którymi ślusarz może się spotkać w swojej praktyce. W ostatniej, czwartej część książki podane są wiadomości uzupełniające, które poszerzają wiedzę o niezbędne informacje przydatne przy wykonywaniu niektórych rodzajów prac. Dużym walorem książki jest jej strona ilustracyjna, na którą składa się ponad 400 zdjęć i rysunków oraz prawie 50 tabel. Główną zaletą tej książki jest zaproponowanie możliwości wykonania wielu operacji ślusarskich z zastosowaniem nowoczesnych technologii metodami bardziej wydajnymi oraz z wykorzystaniem narzędzi ściernych. Ten poradnik kierujemy głównie do ślusarzy, mechaników monterów oraz mechaników i blacharzy samochodowych oraz hydraulików. Informacje praktyczne zawarte w książce będą przydatne również kadrze inżynieryjno-technicznej zakładów przemysłowych (np. działów remontowych), materiałoznawcom, a także inżynierom obróbki powierzchni.

Szczegóły

Tytuł: Poradnik ślusarza Tradycyjne i nowoczesne technologie
Autor: Jan Krzos
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301232566
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 330
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: