Szkoła piekarnictwa. 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze. Le Cordon Bleu

Jedność

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 23.0 x 28.0 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2024-11-04)
Sugerowana cena
119,01 PLN
Nasza cena
83,44 PLN
Oszczędzasz 30%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 75,15 zł

W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba!

W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta. Dodatkowo przepisy opatrzono zdjęciami prowadzącymi adeptów piekarnictwa krok po kroku aż do pysznego bochenka.
  • zawiera ponad 80 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu
  • wszystkie przepisy są opatrzone pięknymi fotografiami
  • dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami
  • zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznego pieczywa.

Szczegóły

Tytuł: Szkoła piekarnictwa. 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze. Le Cordon Bleu
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788381447928
Tytuł oryginału: L’École de la Boulangerie. 80 pains et viennoiseries
Tłumacz: Banach Magdalena
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 320
Format: 23.0 x 28.0 cm
Oprawa: Twarda
Redakcja: Constantini Delphine

Recenzje