Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków

PZWL Wydawnictwo Lekarskie

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 14.3 x 20.5 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
93,50 PLN
Nasza cena
85,04 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 73,48 zł



Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:
  • Skala marnowania żywności
  • Konsekwencje marnowania żywności
  • Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności
  • Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności
  • Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania
  • Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania
  • Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta
  • Sposoby ograniczania marnowania żywności
Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.


Szczegóły

Tytuł: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków
Autor: Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788301233907
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 200
Format: 14.3 x 20.5 cm
Oprawa: Miękka

Recenzje