Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:
- Skala marnowania żywności
- Konsekwencje marnowania żywności
- Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności
- Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności
- Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania
- Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania
- Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta
- Sposoby ograniczania marnowania żywności
Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.
Szczegóły
Tytuł: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetykówAutor: Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788301233907
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 200
Format: 14.3 x 20.5 cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Emilian Kamiński
Reżyser marzeń
Reżyser marzeń
Prószyński i S-ka
Baśnie koreańskie
Replika
Francja. Radość życia
Poznańskie
Bratny. Hamlet rozstrzelany
Czarne
Jagiellonowie. Złoto i rdza
Literackie
Abba. Historia kultowego zespołu
Znak Koncept
Agatha Christie
Świat Książki