Ortotrofia Podstawy Prawidłowego Żywienia. Tom 2

AST

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 13.0x20.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
84,00 PLN
Nasza cena
67,03 PLN
Oszczędzasz 21%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 59,78 zł



Kolejny tom publikacji Herberta M. Sheltona Ortotrofia: Podstawy prawidłowego zywieniajest jest kontynuacją tematu prawidłowego łączenia pokarmów, unikania spożywania produktów zdenaturyzowanych przez obróbkę termiczną. Przetłumaczone na język polski największe dzieło jego życia – The Hygienic System, składające się z siedmiu tomów wydanych w latach 1934–1942 – jest słusznie uważane za podstawę literatury naturopatycznej XX wieku. W niniejszym tomie autor przedstawia czytelnikowi zasady zdrowego odżywiania, polegające przede wszystkim na prawidłowym łączeniu produktów celem zapobiegania procesom fermentacji i ułatwienia pracy układu pokarmowego człowieka. Znaczna część tomu 2 poświęcona jest tematom, które nie były jeszcze szczegółowo omawiane w innych książkach, wydanych przez Wydawnictwo AST, a mianowicie odżywianiu się kobiet w okresie ciąży, karmieniu niemowląt, odżywianiu dzieci w wieku 2 – 6 lat. Jednym z ważnych tematów, poruszonych w tomie 2 jest temat pożyteczności lub szkodliwości spożywania mleka krowiego przez człowieka. Nawet kilkadziesiąt lat temu, kiedy Herbert Shelton tworzył swoje dzieło, temat ekspansywnego rozwoju przemysłu mleczarskiego i chemii obecnej w produktach spożywczych już był jednym z istotnych.

Szczegóły

Tytuł: Ortotrofia Podstawy Prawidłowego Żywienia. Tom 2
Autor: Herbert Shelton
Wydawnictwo: AST
ISBN: 9788396522351
Tytuł oryginału: The Hygienic System. Vol. II, ORTHOTROPHY
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 410
Format: 13.0x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.53 kg

Recenzje