Nietolerancje pokarmowe nie oznaczają rezygnacji z różnorodnej i smacznej kuchni!
Ponad 100 przepisów dla osób z nietolerancją glutenu i białka mleka krowiego.
Kiedy trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać inne potrawy dla jednej osoby. Pomyśl – znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało wszystkim domownikom! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań.
W tej książce znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością urozmaicisz nimi swój codzienny jadłospis. Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole parujący półmisek zapiekanki makaronowej z aromatycznym sosem serowym? To nieprawda, że alergicy nie mogą jeść deserów! Wypróbuj receptury na lukrowane babeczki, brownie bez mąki czy profiterolki z nadzieniem lodowym i polewą czekoladową oraz wiele innych pysznych słodkości.
Szczegóły
Tytuł: Bez glutenu pszenicy i nabiału Kuchnia domowa w4Autor: Antoinette Savill
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381518369
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 224
Format: 16.3x23.1cm
Oprawa: Miękka