Ekscytująca opowieść o Sycylii,
wyspie, na której do dzisiaj widoczne są ślady różnych kultur: od starożytnego dziedzictwa w Syrakuzach, Agrigento i Segeście, przez arabsko-normańskie pałace w Palermo i Monreale, po perły baroku w Noto, Ragusie i Katanii – „mieście z lawy”. Zdobądź Etnę, zanurkuj w wodach Morza Śródziemnego, obejrzyj przedstawienie sycylijskiego teatru marionetek, poczuj atmosferę wielkopostnych misteriów i daj się porwać magii barwnego karnawału, a na deser skosztuj marcepanowych owoców
i jedynej w swoim rodzaju modikańskiej czekolady.
W przewodniku terramare znajdziesz:
• fascynujące opisy miejsc wartych odwiedzenia, najciekawszych atrakcji i ukrytych skarbów,
• mnóstwo ciekawostek w formie wyimków z tekstu, ramek, stron tematycznych,
• praktyczne porady i informacje o życiu w mieście oczami jego mieszkańców,
• dowiedz się więcej – dla ciekawskich,
• wspaniałe zdjęcia, które pozwolą poczuć klimat miejsca jeszcze przed jego odwiedzeniem,
• mapy z najważniejszymi punktami, plany głównych obiektów, a dodatkowo darmową mapę w aplikacji na smartfon,
• praktyczny i poręczny dodatek kulinarny z informacjami o kuchni lokalnej oraz słowniczkiem przydatnych w restauracji słów i zwrotów.
"
Kraj produkcji: Polska
Producent:
EXPRESSMAP POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Jeździecka 1/11
01-461 Warszawa (Polska)
tel: 502513001
email: info@expressmap.pl
Szczegóły
Tytuł: Sycylia przewodnik z dodatkiem kulinarnymAutor: Karolina Adamczyk
Wydawnictwo: ExpressMap
Kod paskowy: 9788383551593
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 224
Format: 1.5x2.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami