Autor bestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką!
Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata – PARYŻ.
Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę?Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata – PARYŻ.
Dlaczego barman to paryski zawód?
Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy?
Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu?
W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej?
Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża?
- 255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię
- 88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki
- 2 050 adresów do odwiedzenia – od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracje
- mnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostek
Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach!
Prawdziwa BIBLIA francuskiego smaku
WSZYSTKO, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę Francji
Prawdziwa BIBLIA francuskiego smaku
WSZYSTKO, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę Francji
Szczegóły
Tytuł: Paryż na talerzuAutor: François-Régis Gaudry
Wydawnictwo: Znak Koncept
Seria: Na talerzu
ISBN: 9788324094400
Tłumacz: Dywan Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 448
Format: 20.0 x 26.5 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Design XX wieku
Buchmann
Tokio. Mały atlas hedonistyczny
Znak Koncept
Epickie dramy Lottie Brooks
Znak Emotikon
Złotowłosa i trzy niedźwiedzie
Entliczek