Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki… Natychmiast chcę to wszystko ugotować! Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i „Elle”
Rozszerzone wydanie – 186 przepisów na dania jak z bajki! Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować!
Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.
Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii! Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii! Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie! Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej. Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.
Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
Szczegóły
Tytuł: Jadalne kwiatyAutor: Kalemba-Drożdż Małgorzata
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788383173818
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 360
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.725 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zeszyt A5/80k, kratka - Jungle
TOP-2000
Jak się uczymy?
Dlaczego mózgi uczą się lepiej niż komputery... jak dotąd
Dlaczego mózgi uczą się lepiej niż komputery... jak dotąd
Copernicus Center Press
Klej w sztyfcie Magic
Kamaben
Być jak kapibara
Media Rodzina