Czy kiedykolwiek siedzieliście na lekcji chemii, myśląc: po co mi to? Już nie musicie się zastanawiać! W tej książce znajdziecie praktyczne informacje, które wyjaśnią wam, do czego w życiu potrzebna jest chemia! Dlaczego jedzenie smakuje w określony sposób? Dlaczego woda w morzu jest słona? Czy to prawda, że nawet skałę da się zjeść? I co tak naprawdę znaczy, że jedzenie to sama chemia? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w książce z serii „Po co mi ta nauka?”, która zabierze czytelników w fascynującą podróż po świecie chemii. Dzięki tej fantastycznej książce odkryjcie wiele sekretów nauki! W środku czeka na was mnóstwo ilustracji, infografik, zabawnych rysunków i ciekawostek, które sprawią, że czytanie będzie prawdziwą frajdą! Odpowiecie też sobie na najważniejsze pytanie: PO CO MI TA CHEMIA? Może się okazać, że wiedza z tej książki nie raz uratuje wam życie! Publikacja nie ogranicza się jednak tylko do teorii. Zawiera także praktyczne porady i eksperymenty, które można przeprowadzić samodzielnie w domu, takie jak przygotowanie przezroczystych kostek lodu czy badanie różnic między wodą a olejem. Podczas czytania na pewno nie będziecie się nudzić! Seria „Po co mi ta nauka?” w przystępny sposób wyjaśnia, jak nauka jest obecna w każdym aspekcie naszej codzienności, oraz pokazuje, jak można ją wykorzystać do poprawy naszego zdrowia i jakości życia.
Szczegóły
Tytuł: Nawet skałę da się zjeść. Po co mi ta nauka? Tom 2Autor: Krzysztof H. Olszyński
Wydawnictwo: Kobiece
ISBN: 9788383713137
Numer tomu: 2
Tytuł tomu: Po co mi ta nauka?
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 144
Format: 24.0x30.0cm
Oprawa: Twarda
Redakcja: Popielarz Ewa