Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom

Znak JednymSłowem

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 19.5 x 25.0 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
129,99 PLN
Nasza cena
108,18 PLN
Oszczędzasz 17%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 100,31 zł

Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy…

Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods – poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan.

A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!)

WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI!


Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.

Szczegóły

Tytuł: Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom
Autor: Veronika Szwejk, Mikołaj Bator
Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
ISBN: 9788324093359
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 304
Format: 19.5 x 25.0 cm
Oprawa: Twarda

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: