Praktyczny i zabawny przewodnik
idealny dla początkujących kawoszy, a także dla najbardziej wymagających miłośników kawy.
Czy wiesz, że kawa jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie? Ile krajów zajmuje się zbieraniem i obróbką ziaren? Jak długą drogę musi pokonać ziarno, by od rolnika, przez palarnię, trafić w ręce baristy?
Poznaj sekrety baristów
idealny dla początkujących kawoszy, a także dla najbardziej wymagających miłośników kawy.
Czy wiesz, że kawa jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie? Ile krajów zajmuje się zbieraniem i obróbką ziaren? Jak długą drogę musi pokonać ziarno, by od rolnika, przez palarnię, trafić w ręce baristy?
Poznaj sekrety baristów
- naucz się prawidłowych sposobów mielenia kawy, tak by wydobyć głęboki smak w zależności od sposobu jej przyrządzania
- wybierz najlepszy dla siebie ekspres do kawy
- odbierz prawdziwą lekcję latte art.
Wydobądź najlepszy aromat z każdego ziarna
Sébastien Racineux - trener baristów i nauczyciel przedmiotów ścisłych. Założyciel organizacji Espressologie i laureat drugiego miejsca w konkursie French Brewers Cup 2012.
Chung-Leng Tran - fotograf i barista. Mistrz French Brewers Cup 2012.
Sébastien Racineux - trener baristów i nauczyciel przedmiotów ścisłych. Założyciel organizacji Espressologie i laureat drugiego miejsca w konkursie French Brewers Cup 2012.
Chung-Leng Tran - fotograf i barista. Mistrz French Brewers Cup 2012.
Szczegóły
Tytuł: Kawa. To proste! Przewodnik kawoszaAutor: Chung-Leng Tran, Sebastien Racineux
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324085132
Tłumacz: Dywan Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 192
Format: 16.5 x 23.4 cm
Oprawa: Twarda