Jak biesiadowali królowie i księzniczki, co smakowało zakonnikom i świętym, czym zajadali się artyści, co gotowali sławni kucharze, jak dogodzić podniebieniu gości? Po sukcesie wydawniczym książki Kuchnia, Kościół i rozkosze gotowania (IW Pax 1997) Jozef Imbach (ur. 1945), szwajcarski teolog, wykładowca Uniwersytetu Katolickiego w Lucernie, profesor teologii fundamentalnej na Papieskim Wydziale Teologicznym w Rzymie, autor prac na temat związków literatury i teologii, przedstawia kolejny tytuł ? owoc swej drugiej ? obok teologii ? pasji, pasji kucharzenia. Ale mamy tu nie tylko przepisy. Anegtoty, ciekawostki, wiadomości z historii Kościoła i historii obyczajów ? podane lekko i dowcipnie, w niepowtarzalnym stylu autora, czynią tę książkę miłą i pożyteczną lekturą.
Szczegóły
Tytuł: Przysmaki Papieży i PrałatówAutor: Imbach Josef
Wydawnictwo: Pax
Kod paskowy: 9788321112534
ISBN: 8321112536
Języki: polski
Rok wydania: 1999
Ilość stron: 340
Format: 16.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.76 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Berliner Platz 1 CD-ROM
Langenscheidt
Telepraca w prawie polskim
Wolters Kluwer
Odlot
Agora
Kocham cię
Debit