Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania

Wydawnictwo Naukowe PWN

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 16.5 x 23.5 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Przedsprzedaż
Sugerowana cena
89,00 PLN
Nasza cena
83,49 PLN
Oszczędzasz 7%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 83,49 zł



To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych – tym razem dotycząca grupy towarów z kategorii używki.

Proces badania używek jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w ich produkcji. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy używek są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów w pełni bezpiecznych i niezagrażających zdrowiu i życiu konsumentów.

To uniwersalny przewodnik-kompendium po ujętych normami metodach badania i oceny jakości następujących grup używek, przeznaczonych do obrotu handlowego:
  • substancje psychoaktywne,
  • napoje alkoholowe (piwo, wina i miody pitne, napoje spirytusowe, destylaty rolnicze etc.),
  • kawa i herbata,
  • kakao,
  • tytoń,
  • przyprawy i inne.
Zaprezentowany szczegółowy opis wykonanych badań, nowoczesna aparatury, sposoby kontroli i interpretacji wyników, czyni tę książkę nowatorską i niezbędną lekturą dla wybranych grup specjalistów.

Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – pracowników działów kontroli jakości, technologów w przedsiębiorstwach oraz specjalistów wykorzystujących omawiane w książce towary itd.

Szczegóły

Tytuł: Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania
Autor: Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301238971
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 382
Format: 16.5 x 23.5 cm
Oprawa: Miękka

Recenzje