Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo

Znak

  • Format: 20.5x25.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
79,99 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o sztuce pieczenia pizzy Od klasycznej Margherity po ekscytujące kompozycje smakowe – znajdziesz tu inspiracje na każdą porę roku i każdą okazję. Wypróbuj ciekawe wariacje na temat znanych klasyków! Pizza wiosenna z karmelizowanymi szparagami. Pizza łącząca bogaty smak orzechów z miodem i mozzarellą. Pizza na zimną pogodę z pieczoną dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą. I wiele innych! Odkryj najlepsze techniki wyrabiania, formowania i pieczenia pizzy, która zachwyca do ostatniego kęsa. Sprawdź, jak przygotować łatwe ciasto, które zawsze wychodzi. Dowiedz się: ·Co zrobić, by przy rozkręcaniu ciasta na pizzę nie powstawały dziury? ·Jaki rodzaj mąki wybrać, by ciasto było jednocześnie puszyste i chrupiące? ·Jak przygotować najlepszy sos do pizzy? Dan Richer, znany nowojorski pizzaiolo, sprawi, że każda twoja pizza będzie idealna i niepowtarzalna!

Producent:
Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.
ul. Kościuszki 37
30-105 Kraków (Polska)
tel: 12 61 99 500
email: sekretariat@znak.com.pl


Szczegóły

Tytuł: Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo
Autor: Richer Dan, Parla Katie
Wydawnictwo: Znak
ISBN: 9788324085156
Języki: polski
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 288
Format: 20.5x25.0cm
Oprawa: Twarda

Recenzje