Dzięki tej książce poznajemy tajniki kuchni klasztornych. Autorka podaje przepisy na tradycyjne zdrowe i łatwe do przyrządzenia potrawy. Podkreśla, że kuchnia klasztorna, to kuchnia ekologiczna. Opisuje także sens i korzyści płynące z klasztornych zasad odżywiania się i jego całościowy wpływ na ciało, ducha i duszę.
Siostra Felicyta, benedyktynka, proponuje potrawy na każdą porę roku, uwzględniając zmieniające się w ciągu roku zapotrzebowanie energetyczne organizmu człowieka i różnorodne produkty sezonowe.
Ta bogato ilustrowana książka zawiera wiele fachowych porad i sprawdzonych przepisów.
Siostra Felicyta, benedyktynka, proponuje potrawy na każdą porę roku, uwzględniając zmieniające się w ciągu roku zapotrzebowanie energetyczne organizmu człowieka i różnorodne produkty sezonowe.
Ta bogato ilustrowana książka zawiera wiele fachowych porad i sprawdzonych przepisów.
Szczegóły
Tytuł: Zdrowe odżywianie według recept klasztornychAutor: Altmann Petra
Wydawnictwo: Księgarnia Św. Wojciecha
ISBN: 9788375161977
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Baranowska Renata, Łakomiec Joanna, Baranowska Grażyna
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 156
Format: 17.5x19.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.38 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Religia 1 Świadek Chrystusa w Kościele Podręcznik
Szkoła ponadgimnazjalna
Szkoła ponadgimnazjalna
Księgarnia Św. Wojciecha