Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia.
Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Kraj produkcji: PL
Producent:
GRUPA WYDAWNICZA FOKSAL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. Marszałkowska 116/122
00-017 Warszawa (Polska)
tel: 22 3295000
email: platon@platon.com.pl
Szczegóły
Tytuł: ChlebAutor: Jeffrey Hamelman
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788383875347
Tłumacz: Kowalczyk Jakub
Języki: polski
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 480
Format: 17.0 x 23.2 cm
Oprawa: Twarda
Kraj produkcji: PL