Zupy zajmowały i nadal zajmują bardzo ważne miejsce w polskiej kuchni domowej. Większość z nas wręcz nie wyobraża sobie obiadu bez zupy, zwłaszcza w porze jesiennych i zimowych chłodów. Proponujem zupy, które są zgodnie z tendencjami nowoczesnej kuchni i zaleceniami dietetyków ? znacznie lżejsze niż te z przedwojennych książek kucharskich i notesów naszych babć, a równie smakowite. Nie zrezygnowaliśmy oczywiście z bardzo u nas lubianych zup gęstych, sycących, pożywnych, które zwykle podaje się jako jedyne danie obiadowe.
Oprócz wielu popularnych polskich zup znajdziecie tu Państwo zupy z różnych regionów świata i sosy, które stanowią niezastąpiony dodatek do wielu potraw, podnosząc ich wartości smakowe i odżywcze. W sumie ponad 160 przepisów na zupy i sosy, które urozmaicą nasz jadłospis. Pracując nad tą książką, staraliśmy się tak dobrać przepisy, aby zadowolić osoby o bardzo różnych potrzebach, gustach i możliwościach.
Oprócz wielu popularnych polskich zup znajdziecie tu Państwo zupy z różnych regionów świata i sosy, które stanowią niezastąpiony dodatek do wielu potraw, podnosząc ich wartości smakowe i odżywcze. W sumie ponad 160 przepisów na zupy i sosy, które urozmaicą nasz jadłospis. Pracując nad tą książką, staraliśmy się tak dobrać przepisy, aby zadowolić osoby o bardzo różnych potrzebach, gustach i możliwościach.
Szczegóły
Tytuł: Zupy i sosyAutor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Kod paskowy: 9788376482187
ISBN: 978-83-7648-218-7
Liczba tomów: 1
Numer tomu: 1
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 176
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Autobiografia
Literackie
Nad wielką rzeką
Książnica
Sekrety duszy
Społeczna i kulturowa historia psychoanalizy
Społeczna i kulturowa historia psychoanalizy
Prószyński i S-ka
Pamiętniki
Pax
Twister 2 Student's book + 2 CD
Szkolne PWN