Odkryj tajemnice dzikich roślin i przygotuj pyszne przetwory prosto z lasu!
Czy wiesz, jakie skarby kryje pobliski las, łąka lub ogród? Dziko rosnące rośliny to nie tylko cudowne aromaty, ale i prawdziwa bomba wartości odżywczych! Katarzyna Mikulska pokaże ci, jak to naturalne bogactwo wykorzystać w swojej kuchni.
W tej książce znajdziesz:
Czy wiesz, jakie skarby kryje pobliski las, łąka lub ogród? Dziko rosnące rośliny to nie tylko cudowne aromaty, ale i prawdziwa bomba wartości odżywczych! Katarzyna Mikulska pokaże ci, jak to naturalne bogactwo wykorzystać w swojej kuchni.
W tej książce znajdziesz:
- przepisy na słodkie i wytrawne przetwory, nalewki, przyprawy i dodatki, dzięki którym odkryjesz zupełnie nowe smaki, a także stworzysz unikalne wersje znanych potraw,
- zielnik kulinarny z opisami i właściwościami jadalnych roślin,
- gotowy kalendarz zbiorów – sprawdź, co, gdzie i kiedy zbierać!
- praktyczne wskazówki, które pomogą ci się odnaleźć w kuchni i w terenie.
Aromatyczne pesto z pokrzywy, zakwas z czosnkiem niedźwiedzim, ocet z igliwia sosnowego, dżem z kwiatów lilaka, leśna przyprawa do kawy czy piernika – to dopiero początek naturalnej kulinarnej podróży!
Kraj produkcji: PL
Producent:
Pascal
Zapora 25
43-382 Bielsko-Biała (Polska)
tel: 338282888
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Roślinna spiżarnia Kiszonki, syropy, konfitury i przyprawy z dzikich roślinAutor: Katarzyna Mikulska
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788383174518
Języki: polski
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 256
Format: 14.4x20.5cm
Oprawa: Miękka
Kraj produkcji: PL