Publikacja ta przedstawia temat jedzenia z nietypowej perspektywy biblijnej. Poprzez cytaty z Pisma Świętego i medytacje trzech Papieży, książka zachęca czytelników do ponownego odkrycia duchowej głębi aktu jedzenia, przekształcając prosty codzienny gest w okazję do budowania wspólnoty chrześcijańskiej, spotkania z Bogiem i innymi ludźmi oraz okazywania wdzięczności za Jego dary.
Proponowane przepisy są zainspirowane składnikami i potrawami wspomnianymi w Biblii. Sposób, w jaki człowiek spożywa jedzenie, wpływa też na jego relację z Bogiem.
Niech ta kulinarna przygoda będzie okazją do świadomego podejścia do pożywienia, które ma swoją wartość odżywczą, ale także głębokie znaczenie teologiczne, społeczne i kulturowe.
Producent:
WYDAWNICTWO BERNARDINUM SPOŁKA Z O.O.
ul. KS.BP K.DOMINIKA 11
83-130 Pelplin (PL)
tel:
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia biblijnaAutor: Gałązka Agnieszka
Wydawnictwo: Bernardinum
ISBN: 9788383333649
Języki: polski
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 192
Oprawa: Miękka