Umami. Jak smakuje Japonia. Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni

Pascal

  • Rok wydania: 2025
  • Format: 15.8 x 21.5 cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2025-07-07)
Sugerowana cena
74,99 PLN
Nasza cena
52,16 PLN
Oszczędzasz 31%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 51,43 zł

Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?

Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rāmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyū oraz inne specjały. A to tylko początek!

Z tej książki dowiesz się m.in:
  • Czy wołowina Kōbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?
  • Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?
  • Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?
  • Czym się różni tempura od furai?
  • Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?
  • Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?

Kraj produkcji: PL

Producent:
Wydawnictwo PASCAL Sp.z o.o.
ul. Zapora 25
43-382 Bielsko Biała (PL)
tel: 33 828 28 28
email: [email protected]


Szczegóły

Tytuł: Umami. Jak smakuje Japonia. Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni
Autor: Tomasz Cegielski
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788383174914
Języki: polski
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 352
Format: 15.8 x 21.5 cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Kraj produkcji: PL

Recenzje